Jobdating med repræsentanter fra det tyske erhvervsliv

< Tilbage

Ti gymnasieelever fra Det Blå Gymnasium og Tønder Gymnasium tog fredag d. 7. sep. til Københavns Universitet, hvor de deltog i Paschtag og jobdatingkonference for gymnasieelever af udvalgte gymnasieskoler  i Danmark. Fælles for gymnasierne er, at de udbyder sprogcertifikatet "Deutsches Sprachdiplom".  Konferencen blev åbnet af den tyske ambassadør i Danmark, og eleverne skulle herefter mødes med repræsentanter fra erhvervslivet og tyske kulturinstitutioner. Det handlede om at finde ud af, hvad unge kan bruge tysk til i deres uddannelse og karriere. Mens eleverne blev klogere på det, skulle deres lærere deltage i workshops om PASCH, dvs. det internationale netværk af skoler med tysk, som begge Tønder gymnasier er med i.

 "Det var især rigtig spændende at høre om mulighederne for uddannelse, og så var det meget relevant at høre om, hvad tysk specifikt kan bruges til i job og uddannelse. Det gav et godt indblik, og vi har en fornemmelse af næste step – og at man ikke bare har tysk for at have det. Vi fik også nyttige informationer i forhold til Deutsches Sprachdiplom og de efterfølgende muligheder med dette. De forskellige workshops var afvekslende, og med et relevant indhold. Og som HHX-elev var der igen relevant info, da vi arbejdede meget med import/eksport, som vi har haft om i andre fag på vores ungdomsuddannelse.”, siger Maria og Mia fra det Blå Gymnasium i Tønder.

Dagen ”Deutsch in deinem Leben” var arrangeret af bl. a. Goethe Institut Dänemark og teamet bag PASCH. Dagen var for de skoler som er PASCH Partner, hvilket vil sige det internationale netværk for skoler med tysk, og talte bl.a. også Petriskolen i København, Middelfart Gymnasium, Tønder Gymnasium og Sorø Akademi.

Se ydeligere informationer her:

Deutsches Sprachdiplom: https://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_ZfA/Auslandsschularbeit/DSD/node.html

PASCH: https://www.pasch-net.de/de/index.html